Veld regelement

Huisregels outdoor vliegen

 1. Maximaal 2 Brandstof aangedreven modellen tegelijk in bedrijf, waarvan 1 van  beide in hoovervlucht moet blijven! Maximaal 3 modellen tegelijk in de lucht.
 2. Zorg dat er voldoende afstand tussen zowel de piloten onderling, de modellen onderling en de modellen en piloten blijft. TEN ALLEN TIJDE !
 3. Zorg dat je collega vlieger wéét dat er een tweede/derde model in bedrijf komt.
 4. Maak zoveel mogelijk afspraken wat je gaat doen, hooveroefeningen, laag vliegen, hoog vliegen. HOU JE DAAR OOK AAN. zo voorkom je onaangename verassingen!!!
 5. Vliegers zonder brevet mogen alléén SOLO vliegen / hooveren indien er een instructeur aanwezig is en de leerling een SOLO-AANTEKENING heeft. ( deze word in de loop der tijd afgegeven door één van de instructeurs, Het is de eerste handtekening op de “brevetkaart”).
 6. Indien er maar één instructeur aanwezig is, en op dat moment instructie geeft, is hij dus niet beschikbaar voor SOLO-LEERLINGEN.
 7. Loop achter/naast de instructeur als u naar de les plek gaat.
 8. Maak er geen troep, we hebben as,- en afvalbakken bij ons.
 9. Veroorzaak geen onveilige situaties.
 10. Laat geen model onnodig met draaiende motor in de “pits” opgesteld staan.
 11. Zet na de vlucht nog op het veld de motor uit.
 12. Schuif in de “pits”de antenne van je zender in.
 13. Schat je eigen kunnen, ook al heb je een solo-aantekening, realistich in. Een crash kost op z’n gunstigst een boel geld, en je leert van een seconde vliegen méér dan van een seconde crashen!!

 

Let’s have fun!