Benodigdheden

Een beetje Gezond verstand..

 

In feite heb je niets nodig om onze lessen te volgen, alleen je gezond verstand en een beetje doorzettingsvermogen. Wij lessen uitsluitend met ons eigen materiaal, bestaande uit modellen van VARIO, aangedreven door ROSSI of OS-Max motoren , bestuurd via FUTABA zenders.

Op dit moment vliegen we met 2 SkyFox Evo’s en 1 SkyFox Panther ( 11.5 cc). Als leerlingzenders gemodificeerde FC 16, en FC 18 als leraar zender. (geen overbodige luxe, weet u nog?).

Onze Multi-Blade trainer is een Vario X-treme, aangedreven door een Rossi 61 ( 10 cc ). Deze heli is voorzien van een direct aangestuurde driebladsrotor. Dit is een fantastisch geluidsarme heli, met meer dan voldoende vermogen. We kunnen de heli door middel van ballast in zijn stuureigenschappen aanpassen, van niveau “eitje” (relatief gezien) tot niveau “pittig”. In niveau “eitje” is er voor iedere gemiddelde piloot die een heli met paddelstang goed beheerst, goed mee te vliegen.

Hoewel we graag met raad en daad klaarstaan als u al een model bezit, wijzen we er met nadruk op dat wij geen “vreemde” modellen zullen gebruiken voor het lesgeven.

Heeft u reeds enige vliegervaring, en komt uw knuppelbezetting niet overeen met de onze? Geen nood, we kunnen probleemloos omschakelen naar iedere gewenste stick-mode, als ook “gas voor” en “gas achter”.

Wij hebben voor de Electrovliegers onder ons, ook de mogelijkheid om de vliegaccu’s te laden zonder het gevaar dat uw auto met lege accu komt te staan. We beschikken over een 220V 1000W 50 Hz gestabiliseerde generator die meerdere laders tegelijk aan kan (dit hebben we getest en durven we te garanderen). Meestal hebben we ook wel een lader met beperkt vermogen (150 W) en een balancer bij ons, maar het is altijd verstandig uw eigen lader mee te nemen
Deze generator kan ook 12 V = leveren, echter dit is niet gestabiliseerde en/of afgevlakt, dus hier durven we niks over te garanderen of uw lader hiermee correct functioneert. Voor de kosten hoeven we het niet te laten, een gemiddelde acculading kost ongeveer 25 cent aan benzine.