Wat zijn de kosten

Bijna voor niets…

Wij doen dit absoluut zonder winstoogmerk, en dus hebben we er alles aan gedaan om de prijs zo laag mogelijk te houden, en naar onze mening zijn we daar aardig in geslaagd.

Wij vragen voor de lessen buiten €12,50.- per kwartier ( Indoor € 5.- per 10 min ), waarbij de tijd ingaat zodra, nadat het model gestart, warm gedraaid en in het oefenvierkant geplaatst is, en uw “zender” ingeplugd is bij de instructeur, en we de rotor optoeren. Een timer houd de gevlogen tijd bij, eventuele uitleg tussendoor gaat niet van de lestijd af, de timer word dan gestopt. Let wel:                 (Rekenvoorbeeld voor buiten lessen ) €12,50.- per kwartier LIJKT op 50 euro per uur, maar dat is het niet. Denkt u daar maar eens goed over na! Voor, tijdens en na de les zit al gauw in totaal ook een kwartier uitleg, die u NIET betaalt! Het komt er dus feitelijk op neer dat u puur en alleen betaalt voor 15 minuten “puur” gebruik van een van onze lesheli’s. Afhankelijk van uw vaardigheid duurt een les tussen de 25 (in het begin heeft u veel uitleg nodig) en 15 à 18 (u bent al wat gevorderd en we kunnen vlot doorlessen) minuten, maar waar het op neerkomt: u betaalt voor de gevlogen minuten, en niet voor alle bijkomende zaken. U betaald dus niet per uur!!!!!

Voor de Multi-trainer gelden helaas iets andere tarieven, daar we deze heli speciaal voor dit doel hebben moeten aanschaffen, én schade met deze machine nu eenmaal wat sneller in de papieren loopt. Maar het valt allemaal ook nog wel mee, voorlopig hebben we de prijs gelijk gehouden maar de tijd per les wat ingekort, waardoor we op 12.50 Euro per 12 minuten komen. Een groot probleem is dit niet, want voor de beginnende multi-blade vlieger vergt een dergelijke machine behoorlijk intensieve concentratie.

Voorts hanteren we een eenmalig bedrag, je zou het “inschrijfgeld” kunnen noemen van €10.-
In feite is dit echter gewoon een bijdrage aan onze administratieve kosten, waarvoor je het volgende terug krijgt:
1) Een leskaart waarop je vorderingen bijgehouden worden,
2) Het brevet examen en indien gewenst (en u lid van de KNVvL bent), regelen wij ook 3) dat u na het behalen van het brevet ook uw KNVvL brevet toegestuurd krijgt. En dat allemaal voor een tientje!!!!

Uiteraard nemen we tussen de lessen door regelmatig een koffie, rook of andere pauze en praten we over onze hobby en nog veel meer.

Hoeveel lessen u neemt bepaalt u ter plekke, alsmede wanneer. Wij hanteren geen schema, er is geen tijdsdruk. Want eventuele vragen, noodzakelijke uitleg etc. buiten deze tijd om zien wij als “hobbypraat” en zijn dus vrij. Wij zijn in de allereerste plaats natuurlijk óók enthousiaste modelvliegers!

Op dit moment kan er gelest worden op zaterdag en zondag middag, vanaf +/_ 13 uur. Of we daadwerkelijk op het veld zijn in het weekend, kunt u zelf zien op de pagina veldaanwezigheid\ Zaterdag \ Zondag.  ( deze word op die vliegdagen tussen 10.00 en 12.00 ge-updated)

wilt u nog meer info, gewoon mailen via de contact button.