Berichten

Gestopt met outdoor lessen

( 25-7-2016 )  Na een lange tijd van intensief nadenken heb ik ( Wob ) besloten om te stoppen met outdoor vliegen omdat ik tijd tekort kom voor andere dingen die ook belangrijk voor mij zijn en dat zijn tol begint te vragen. Ik stop niet met de school  daarvoor voel ik me nog te betrokken maar hou me nu meer op de achtergrond bezig met de dingen die ik ook al deed zoals de financiën, regelgeving, uitjes, website enz, bovendien ben ik aankomende indoor seizoen ook gewoon van de partij.

——————————————————————————–

Heet van de naald:

( 01-06-2014 )  De brevet eisen gaan veranderen. Niet heel erg veel, maar in elk geval voldoende om er als instructeur/examinator toch een klein beetje blijer van te worden. Grootste verandering zal zijn dat in de hoover figuren ook een hoogte-aspect komt (niet alle figuren worden meer op ooghoogte gevlogen) en verder gaat FBL en Heading Hold toegestaan worden. Dat laatste zijn we dan weer wat minder blij mee, maar het is niet te vermijden: Het ligt in de lijn der ontwikkeling dat er in de toekomst steeds minder flybarred heli’s op de markt zullen zijn. Zodra deze ontwikkelingen definitief zijn, zullen uiteraard ook bij Helischool Oldeberkoop zo snel mogelijk deze nieuwe eisen van kracht zijn. ( laatste update, zie onderaan pagina )

——————————————————————————-

KNVvL Brevet:

( 01-12-2010 ) Voor de mensen die het was opgevallen.

Onze KNVvL licentie is verlopen,( December 2010 ) geen nood, we zijn hier mee bezig. Onlangs hebben we met de KNVvL gemailt en hier onder staat hun reactie.

Het onderwerp erkenning vliegscholen staat hoog op mijn agenda omdat er van meer vliegscholen de erkenning verloopt.
We werken aan een nieuwe regeling, U wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen hieromtrent, zodra we een voorstel hebben.
Het ziet er naar uit dat we dit vóór december in orde hebben, U kunt onder de bestaande erkenning verder blijven vliegen, totdat de herziene van kracht is.
Daarna is het aan U of U verder onder de nieuwe erkenning wilt blijven vliegen.

Richard Branderhorst
Voorzitter KNVvL Commissie Instructie en Veiligheid (CIV), afd modelvliegsport

Zoals u ziet kunnen we voorals nog gewoon doorgaan.
Zodra er veranderingen zijn vermelden we deze.

——————————————————————————–

(Laatste update van deze pagina was 25-07-2016 )